Nuo 2000 m. kasmet pirmąjį birželio šeštadienį Lietuvos žemėtvarkos ir hidrotechnikos inžinierių sąjungos (LŽHIS) profesinės šventės rengiamos vis kitoje Lietuvos vietoje, kad žemėtvarkininkai, hidrotechnikai ir jiems giminingų profesijų broliai susipažintų su įvairiomis šalies vietomis, matytų, kaip keičiasi šalies kraštovaizdis, kaip tvarkomasi atskiruose šalies regionuose. Pernai LŽHIS nariai profesinę dieną minėjo Drevernoje (Klaipėdos r.), užpernai – Druskininkuose.
Birželio 6 d. Tytuvėnų regioniniame parke prie Bridvaišio ežero (Kelmės r. Skogalio k.) poilsiavietėje ,,Sedula” LŽHIS  nariai tradiciškai paminėjo savo profesinę dieną.
Konferencijų salėje vyko seminaras „Kompleksinis kaimo teritorijų ir jų infrastruktūros pertvarkymas“. Pranešimą apie Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) Vandens ūkio ir žemėtvarkos fakulteto perspektyvas ir ateitį pristatė fakulteto dekanas doc. dr. Algis Kvaraciejus. Nuskambėjo susirūpinimas, kad mažėja fakulteto studentų skaičius. Stokojant studijų finansuojamų vietų dažnas geriau renkasi studijuoti kolegijose, negu ASU.
Aktualiais žemėtvarkos ir hidrotechnikos klausimais pasisakė ŽŪM Žemės ir išteklių departamento direktorius Audrius Petkevičius, šio departamento Išteklių, melioracijos ir biokuro skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Dambrauskas, NŽT direktoriaus pavaduotojas Tomas Ladukas.
Prasidėjus šventei profesinės šventės dalyvius pasveikino Kelmės rajono meras Vaclovas Andriulis, ŽŪM Žemės ir išteklių departamento direktorius A.Petkevičius, NŽT direktoriaus pavaduotojas T. Ladukas, Matininkų asociacijos atstovas Feliksas Steponavičius, „ASU Alumni“ klubo geriausius linkėjimus perdavė Jonas Varkalys.
Šventės dalyvių laukė sporto varžybos, kur buvo rungtyniaujama krepšinio ir tinklinio aikštelėse, o akies taiklumą moterys ir vyrai išbandė šaudymo aikštelėje. Buvo vertinamos ir apdovanotos gražiausiai ir išradingiausiai įrengtos pavėsinės.
Svarbi šventės dalis – „Geriausio 2014 – 2015 m. žemėtvarkos planavimo dokumento konkurso“ ir „2014-2015 m. geriausio suprojektuoto ar pastatyto statinio konkurso“ nugalėtojų skelbimas. Žemėtvarkos srityje pirmąją vietą užėmė UAB „Geometra“ specialistė Diana Mockevičienė už Šiaulių apskrities, Kelmės r. sav. Šaukėnų ir Dubėnų kadastro vietovių Jančiaušiškės viensėdžio, Gerdžiogalos, Bitikų, Paramsčio, Palaiškalnio, Laiškalnio, Gerdžiogalikės, Šaltenio, Kušleikių,, Minergių, Traulėnų, Skulbiškių, Paramotėlio kaimų ir jų dalių žemės konsolidacijos projektą. Antroji vieta teko Valstybės žemės fondo vyresniajai specialistei Genovaitei Indrulėnaitei už Vilniaus apskrities Vilniaus r. Pagirių kadastro vietovės žemės reformos žemėtvarkos projektą. Trečiosios vietos laimėtoja pripažinta UAB „Geometra“ Klaipėdos architektūros skyriaus vadovė Aušra Rimkuvienė už Žemės sklypo, esančio Pakruojo r. sav. Linkuvos miestelyje (S.Dariaus ir S.Girėno g.) formavimo ir pertvarkymo projektą.
Komisijos vertinimu, iš hidrotechninkų pateiktų darbų pirmąją vietą užėmė UAB „Plungės Jonis“ už tilto per Vilką valstybinės reikšmės kelio Nr. 141 Kaunas- Jurbarkas – Šilutė- Klaipėda 151,01 km rekonstrukciją. Antroji vieta atiteko UAB „Sweco hidroprojektui“ už Valstybinės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos naujos Bugiedos prieplaukos statybos techninį projektą, trečioji vieta – UAB „Plungės lagūna“ už Viekšnių miestelio nuotekų valymo įrenginių statybą.
Nugalėtojai apdovanoti diplomais ir prizais. Padėkos raštai už aktyvų dalyvavimą konkurse įtekti UAB „Šiaulių hidroprojektui“, E.Nacevičiaus firmai „Edmeta“ ir „Nitoros“ įmonei.

1

Parko herbas simbolizuoja ežeruotų plynaukščių kraštovaizdį su gamtiniais elementais: grakščiomis pelkių gyventojomis gervėmis ir religinės kultūros elementu – Šiluvos koplyčia

foto08-4

Profesinę šventę atidaro LŽHIS prezidentas Vilimantas Vaičiukynas

foto08-5
Kolegas profesinės dienos proga sveikina ŽŪM Žemės ir išteklių departamento direktorius Audrius Petkevičius.

foto08-9
Vertinimo komisijos nariai apžiūri poilsiavietes.

foto08-6
Krepšinio aikštelėje.

foto08-8(2)
Kieno akis šįsyk taikliausia?